195 Bowery, New York

This existing 5 story 1900’s gaslight factory structure was converted into the residential 19- story condominium with1st floor art gallery and 2nd-floor public space. The structural frame comprised of the lateral resisting steel frame with steel diagonal braced steel shear walls.

This slender structure (aspect ratio of 1:7) was designed to mitigate adverse effects on residents due to natural frequency building vibrations. The existing foundations were underpinned and reinforced for new building loads.

 

The project was designed in partnership with Lkbureau.

Top-notch quality
Solid experience
Competitive prices
Deep knowledge
Easy cooperation
Immediate start

Get a quote and up to 50 hours for FREE

Attach files (up to 10 MB)
Files must be less than 10 MB.
Allowed file types: jpg jpeg png pdf doc docx xls xlsx rar zip dwg rvt dxf pla pln dgn.